FINCA BACARA JUMILLA BLACK SKULL ๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ

 16,75 incl. btw

ZWOEL, ROASTED & GERIJPT

Jaargang 2021. Topwijn gemaakt door wijnhuis Finca Bancara in het Zuidoosten van Spanje, waar de Monastrell-ballekes zorgvuldig worden geplukt met de hand. In de kelder ondergaan ze nog een tweede selectie en alleen de allerbesten blijven over voor den Black Skull. Daarna volgt een lange houtrijping van 12 maanden op Amerikaanse eiken vaten die zorgt voor elegante en ronde tannines.

Diepe granaatrode kleur met een violette rand, met een goeie dikke traan en mooie presentatie. In de neus komt intens rijp zwart fruit naar boven maar ook kruidige en rokerige tonen die typisch zijn voor de monastrell druif. In de mond komen de ronde tannines naar voren die in balans zijn met het zwarte fruit en de licht geroosterde aroma’s. Deze wijn heeft een lange afdronk met een sappige zuurtegraad. Veel smaken van gerijpt fruit zoals kersen, pruim en braambes. James Suckling geeft hem 92 punten en da’s eigenlijk nog te weinig. (James was -denken we- mogelijks al neig wat tipsy)

Elegant wijntje dat klaar is om opgedronken te worden, maar kan ook nog enkele jaren in de kelder blijven liggen. Best drinken tussen de 16-18ยฐC.

Pair maar met rood vlees geroosterd met aromatische kruiden, gezouten kazen, vette vis met tomatensauzekes, Jumillano gazpacho of Iberische worst.

 

Beschikbaarheid: Op voorraad

Winkelwagen